Pengunjung digalakkan menggunakan browser Mozilla Firefox untuk paparan yang lebih baik dan menghindarkan daripada adsense yang tidak diperlukan.

Thursday, September 20, 2007

Misteri Kehilangan Adik Nurin Jazlin
PETALING JAYA: Polis hari ini mengesahkan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) ke atas mayat kanak-kanak perempuan yang ditemui dalam sebuah beg sukan di Petaling Jaya Utama Isnin lepas adalah Nurin Jazlin Jazimin, 8, yang hilang sejak 20 Ogos 2007 yang lalu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed berkata ujian darah ke atas mayat dan juga ibu bapa Nurin Jazlin mengesahkan hubungan antara kedua-dua pihak.Katanya, ibu bapa Nurin Jazlin telah dimaklumkan tengah hari ini mengenai keputusan DNA itu.

Nurin Jazlin, pelajar tahun dua Sekolah Rendah Kebangsaan Desa Setapak dilaporkan hilang pada 20 Ogos 2007 setelah keluar bersendirian untuk ke pasar malam yang berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju di sini.

Mayat budak perempuan yang tidak berbaju yang dipercayai menjadi mangsa deraan seks ditemui oleh pemilik lot kedai di Jalan PJS 1 pada pagi Isnin lepas (17 September 2007).

Sementara itu, bapa Nurin, Jazimin Abdul Jalil, 33, seorang pemandu teksi enggan menerima keputusan DNA itu bahawa mayat kanak-kanak itu adalah anaknya.

Jazimin berkata, beliau dimaklumkan mengenai keputusan DNA tersebut pada pukul 12.30 tengah hari oleh polis daerah Petaling Jaya dan diminta datang ke bilik mayat HKL untuk membuat pengecaman semula mayat tersebut.

Sebelum ini, Jazimin dan isterinya Norazian Bistaman, 35 telah dipanggil untuk proses pengecaman di HKL pada Isnin lepas dan tidak mengaku mayat itu anaknya, Nurin berdasarkan kepada keadaan fizikal kanak-kanak yang ditemui itu.

“Sebagai seorang ibu saya masih berharap bahawa itu bukan anak saya, ibu mana yang sanggup terima kenyataan bahawa anaknya diperkosa dan dibunuh begitu kejam. Hanya Tuhan sahaja tahu perasaan kesedihan yang saya alami,” katanya dengan linangan air mata.

Walaubagaimanapun, ibubapa Nurin Jazlin masih lagi mengharapkan pihak polis dapat meneruskan siasatan dan mengesan Nurin kerana mereka masih menyakini bahawa mayat mangsa yang ditemui bukan anak mereka dan mangsa masih hidup.

Mengikut rekod polis, terdapat sekurang-kurangnya 16 ibu bapa di luar sana yang masih menanti penuh harap malah mungkin sudah bergolok-bergadai menjejaki anak masing-masing - kesemuanya hilang dalam usia mentah iaitu di bawah 9 tahun.Senarai kanak-kanak yang hilang


Komen Blogger :
Walau siapapun, namun peristiwa ini amat memilukan hati kita memandangkan ianya berlaku terhadap kanak-kanak yang sepatutnya dilindungi. Jadikanlah ianya satu pengajaran agar ianya tidak akan berlaku kepada anak-anak kita semua. Marilah kita sama-sama menghadiahkan Al-Fatihah kepada Allahyarhamah, semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah s.w.t.


Al-Fatihah
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Adik Nurin JazlinNurin bersama adik beradiknyaUsaha berterusan menjejaki NurinPoster besar di Plaza Tol Sunway (LDP)Mangsa mengalami seksaan seksual yang keterlaluan.Mayat mangsa ditemui pada 17 September 2007


Wassalam.
Blogger

No comments: