Pengunjung digalakkan menggunakan browser Mozilla Firefox untuk paparan yang lebih baik dan menghindarkan daripada adsense yang tidak diperlukan.

Sunday, May 22, 2011

Pendaftaran Asasi UITM Puncak Alam Sessi 2011


Alhamdullah, hari ini 22hb Mei 2011, aku telah selesai mendaftarkan anak sulung aku ke Program Pengajian Asasi UITM Kampus Puncak Alam bagi Sessi 2011/2012.

Anak aku mendapat 2 tawaran iaitu Matrikulasi (KPM) di Londang, Melaka dan Asasi UITM (IPTA). Setelah membuat pertimbangan, beliau memilih untuk mengikuti pengajian Asasi di UITM selama 1 tahun.

Aku tiba seawal jam 8:20 pagi di Kampus Puncak Alam. Inilah pertama kali aku memasuki kampus cawangan Puncak Alam ini yang pada pandangan aku amat baik suasananya dan amat bersesuaian dengan mood untuk belajar dengan berlatarkan kehijauan dikelilingi oleh bukit-bukit.

Memandangkan akan tiba awal, maka semua urusan pendaftaran Kolej Kediaman berjalan dengan lancar, tak sampaipun 15 minit, anak aku telah selesai mendaftar dan diberikan kunci bilik. lega la jugak sebab anak aku dapat tingkat 2 dari keseluruhan 9 tingkat bagi setiap blok. Namun begitu, setiap blok, ada kemudahan lif, tak lah susah sangat.

Pada setiap unit (rumah) ada 4 bilik dengan setiap bilik ditempatkan 2 orang pelajar... memang selesa betul, tambahan pula kampus Puncak Alam ini baru sahaja 2 tahun beroperasi. Dah la tu... tandas ada dua pulak tu... satu tandas duduk dan satu lagi tandas mencangkung...

Apa-apapun, mudahan anak aku akan mendapat pencapaian yang cemerlang untuk membolehnya meneruskan pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana Muda .. InsyaAllah.


No comments: